چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟
کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟

 نویسنده:هدی بانکی

 

حتی اگر اهل باشگاه رفتن نیستید یا دوست ندارید در کلاس‌های ورزشی شرکت کنید، مهم است که در خانه ورزش کنید، خصوصا اگر هر یک از علائم زیر را دارید. یوگا، رقص، پیاده روی در اطراف محل زندگی‌تان یا شرکت در کلاس‌های آنلاین فیتنس و انجام چند حرکت کششی بین تایم‌های دورکاری‌تان در خانه، راه‌های خوبی هستند که کمک‌تان می‌کنند تحرک بدنی لازم را داشته باشید.

علائم کم ورزش کردن

مدام احساس خستگی می‌کنید

اگر با وجود اینکه خواب و تغذیه‌تان کافی و درست است باز هم تمام مدت احساس خستگی می‌کنید، شاید تمام چیزی که لازم دارید، تحرک بدنی بیشتر باشد. ممکن است ضد و نقیض به نظر برسد اما تحقیقات نشان می‌دهد یک جلسه تمرین ورزشی با شدت کم تا متوسط که دست کم ۲۰ دقیقه طول بکشد می‌تواند انرژی بخش بوده و از خستگی‌تان کم کند.

کافیست آن انگیزه‌ی هر چند کوچک را در خود بیدار کرده و شروع کنید به حرکت کردن. به محض اینکه تحرک را شروع کنید، انرژی‌تان بالا خواهد رفت.

ناگهان دردی را تجربه می‌کنید

تقریبا همه‌ی ما تجربه‌اش کرده‌ایم: صبح از خواب بیدار می‌شویم و پایین کمر یا زانو و یا شانه‌مان ناگهان درد می‌گیرد. احتمالا وسوسه می‌شوید حرکتی نکنید اما حرکت دادن عضلات، مفاصل را منعطف می‌کند و باعث افزایش جریان خون به سمت ناحیه‌‌ای می‌شود که دردناک است و شاید همین برای تسکین دردتان کافی باشد.

مثلا حتی افرادی که دچار کمر دردهای مزمن یا دردهای آرتریت هستند نیز می‌توانند با انجام ورزش‌های منظم، حرکات روزانه‌ی خود را بهبود داده و توانایی بدنی خود را افزایش بدهند.

استرس زیادی دارید

 

بیشتر ما هر روز نگرانی‌ها و استرس‌هایی در مورد مسائل مالی، سیاست، اطلاعات جورواجور که در رسانه‌های اجتماعی جاری هستند و کلی چالش‌های دیگر هستیم و آنقدر مشغله داریم که فرصتی برای آرامسازی خود باقی نمی‌گذاریم و این استرس می‌تواند ما را بیمار کند. اما پیاده روی، دویدن یا تمرینات قدرتی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه سه تا چهار بار در هفته کافیست تا از میزان اضطراب و استرس‌مان به میزان قابل توجهی کم کند.

تستوسترون‌تان کم است

ورزش، راهی بسیار عالی برای کمک به تنظیم هورمون‌هاست و متعجب خواهید شد اگر بدانید ورزش چقدر می‌تواند بر طرز فکرتان، ظاهرتان و احساس‌تان اثر بگذارد. فعالیت بدنی می‌تواند سطح تستوسترون‌تان را افزایش بدهد که کمک‌تان می‌کند عضلات خود را حفظ کنید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد حتی پیاده روی منظم می‌تواند بر سطح هورمون‌ها و در نتیجه افزایش قدرت‌تان اثر مثبت بگذارد. افزایش تستوسترون به تقویت متابولیسم و حفظ جوانی و شادابی پوست کمک کرده و عملکرد مناسب مغزتان را حفظ می‌نماید.

گوارش‌تان مشکل دارد

۳۰ دقیقه دویدن یا پیاده روی تند، کاری که انجام می‌دهد بیشتر از افزایش اشتهای‌تان برای شام است؛ همین فعالیت ساده کمک‌تان می‌کند شام‌تان را نیز بهتر هضم کنید. ورزش هوازی، تنفس‌تان را تند کرده و ضربان قلب‌تان را بالا می‌برد که نتیجه‌ی آن، بهبود انقباضات عضلات روده‌ای‌تان و کاهش احتمال یبوست خواهد بود. تحرک بدنی به هر صورتی که باشد به نفع گوارش‌تان است.

در سبک زندگی‌تان مشکلی دارید

اگر احساس می‌کنید این روزها، کنترل و تسلط خود را روی امور از دست داده‌اید باید بدانید ورزش می‌تواند روی تغذیه، خواب و اینکه چقدر در محل کارتان یک جا می‌نشینید اثر بگذارد. بنابراین ورزش و تحرک بدنی می‌تواند انتخاب دیگر سبک زدگی‌تان را تحت تاثیر قرار بدهد و در نتیجه شیوه‌ی کنترل امورات روزمره‌تان را نیز تحت تاثیر قرار بدهد. در واقع ورزش به شما کمک می‌کند عادت‌های بد خود را اصلاح نمایید.

خوب نمی‌خوابید

 

اگر شب‌ها برای به خواب رفتن مشکل دارید، شاید لازم باشد طی روز فعالیت بدنی‌تان را بیشتر کنید. تحقیقات دریافته است ورزش کردن می‌تواند کیفیت و کمیت خواب را بیشتر کند. فرقی نمی‌کند چه زمانی از روز ورزش می‌کنید؛ به هر حال اثر آن را روی خواب شب‌تان خواهید دید. ورزش کردن به رفع مشکل بیخوابی در افراد کمک می‌کند و خلق و خو را بهبود می‌دهد.

اغلب به نفس نفس زدن می‌افتید

این هم یکی از شایع‌ترین علامت‌های کم ورزش کردن. اگر می‌بینید هنگام انجام فعالیت‌های عادی که طبیعتا نباید مشکل تنفسی برای‌تان ایجاد کنند، به نفس نفس زدن می‌افتید، یا هم اکنون در فعالیت‌هایی دچار مشکل تنفسی می‌شوید که قبلا این مشکل را برای‌تان ایجاد نمی‌کرده است، می‌تواند نشاندهنده‌ی این باشد که سیستم قلبی عروقی و متابولیسم‌تان سازگاری خوبی ندارد، اما با ورزش قابل حل است.

حرکت شنا را نمی‌توانید انجام بدهید

 

شنا، یک تست بسیار خوب برای فیتنس فیزیکی است زیرا عضلات کمر، شانه‌ها، بازوها و میان تنه را به کار می‌گیرد. برای اینکه حرکت شنا را کامل انجام دهید باید با کمک دست‌های‌تان که نزدیک به بدن‌تان است بتوانید پایین بروید و سپس خود را بالا بکشید.

شنا تمرین سختی است اما هر کسی که فیتنس فیزیکی دارد باید بتواند چند تکرار از شنا انجام بدهد. در واقع هر فرد زیر ۵۰ سال باید بتواند دست کم ۵ تا ۱۰ شنا برود.

زمان زیادی طول می‌کشد تا ضربان قلب‌تان آرام شود

اگر از نظر بدنی سالم باشید و ورزش کنید، قلب شما هنگام ورزش می‌تواند سریع‌تر خون لازم برای تمام بدن‌تان را پمپاژ کند (۱۴۰ تا ۱۹۰ تپش در دقیقه). اما وقتی که متوقف می‌شوید، ضربان قلب‌تان باید بتواند به ۲۰ تپش در دقیقه برسد تا سرعت نرمال خود را داشته باشد.

اما اگر فیتنس فیزیکی خوبی نداشته باشید، زمان خیلی بیشتری لازم است تا قلب‌تان آرام شود. در واقع هر چه فیت‌تر باشید، قلب‌تان زودتر به تپش‌های معمول خود برخواهد گشت.

فشار خون‌تان بالاست

 

اگر توسط پزشک از فشار خون بالای‌تان آگاه شده‌اید یا اینکه خودتان فشار خون‌تان را اندازه گرفته‌اید و متوجه شده‌اید بالاست، به هر حال باید آن را جدی بگیرید. قوی کردن عضله‌ی قلب، بهترین راه کنترل فشار خون است و این کاری است که ورزش انجام می‌دهد. داشتن فعالیت بدنی بیشتر می‌تواند فشار خون سیتولیک‌تان را پایین بیاورد. تنها ۳۰ دقیقه ورزش منظم کافیست تا شما را از مصرف داروهای فشار خون بی‌نیاز کند.

همیشه احساس گرسنگی می‌کنید

اگر تحرک نداشته باشید، بدن‌تان غذای زیادی نیاز نخواهد داشت اما می‌تواند فریب‌تان بدهد تا فکر کنید سوخت کافی دریافت نمی‌کنید. اگر مرتبا احساس گرسنگی می‌کنید اما فعال نیستید، ممکن است دلیلش این باشد که گرلین زیادی ترشح می‌کنید.

گرلین هورمونی است که به شما احساس گرسنگی می‌دهد. در مطالعه‌ای از گروهی از مردان خواسته شد ورزش کنند و گروهی دیگر ورزش و تحرکی نداشتند. سپس میزان گرلین و اندازه‌ی اشتهای‌شان سنجیده شده و معلوم شد ورزش، تاثیر مثبت بر کاهش اشتها داشته است.

دچار نوسانات خلقی هستید

شاید عصبانیت‌های ناگهانی، آشفتگی، اندوه و یا هر احساس منفی دیگرتان را به گردن پروژه‌ی سختی که رئیس‌تان به شما محول کرده بیندازید یا غرغرهای همسرتان را علتش بدانید. اما این نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از ورزش نکردن و بی‌تحرکی هم باشند. طبق یافته‌ها، معمولا در عرض ۵ دقیقه بعد از ورزش با شدت متوسط شما می‌توانید بهتر شدن خلق و خوی‌تان را احساس کنید.

که علت آن افزایش جریان خون و تاثیر بر محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال (HPA) می‌باشد. این بخش از مغز مسئول ایجاد واکنش فیزیولوژی شما نسبت به استرس است. ورزش به بدن‌تان کمک می‌کند آرام بماند و ذهن‌تان نسبت به محرک‌های آزاردهنده‌ی روزمره، منطقی‌تر واکنش نشان بدهد.

تهیه و ترجمه: elmevarzesh.com

 





:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 19 مهر 1399



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.